Model Fotoğraflama
Radyo-Televizyon bölümüne ait okul stüdyosunda gerçekleşecek olan etkinlikte öğrenciler amiyane tabiriyle resim(!) çekeceklerdir.
"Resim"den aşina olunan "nesne" ya da "kişi"den oluşan model çiziminden hareketle öğrencilere fotoğrafçılık kapsamında model çekimi yaptırılacaktır.
- Modelimiz bir bireydir.
- Tüm sınıf stüdyoya yuvarlak halde yerleştirilir.
- Modeli bulundukları bölgeden fotoğraflamaları istenir.
- Bu fotoğraflamalar esnasında; kelvin değerlerinde oynamalar yaparak farklı kelvin değerlerinde nasıl renkler aldıklarının gözlemi sağlanır.
- Farklı örtücü hızında -yani enstantanede- modeli çekmeleri istenir. Nasıl etki aldıklarının gözlemi sağlanır.
- Diyafram değerinde de farklı rakamlar kullanarak aynı ışık altında farklı diyafram değerlerinin fotoğraftaki ışığı nasıl etkilediği konusunda fikir sahibi olmaları beklenir.
Akabinde öğrencilerden tüm alanı tek tek ve belirtilen sürede çekimleri tamamlamak kaydıyla kullanmaları istenir. Bu sırada stüdyodaki farklı ışık kaynaklarını kullanmaları serbestliği tanınır.
- Farklı ışık kaynaklarını ve açıları kullanan öğrenci, modele yansıyan ışığın yönünün ve çekim açısının fotoğrafı nasıl etkilediğini birinci elden görmüş olur.
Bu materyal sayesinde öğrencinin diyafram, enstantane, kelvin değerleri ile çekim açısı ve farklı ışık kaynaklarının fotoğrafa etkisini net bir biçimde öğrenmesi hedeflenmektedir.
Yorumlar
Yorum Gönder